Provocările adolescenței – sarcina  

Sarcină neplanificată. Dacă ești fată și ai aflat că ești însărcinată sau dacă ești băiat și prietena ta ți-a spus că veți avea un copil împreună, probabil te simți speriat/ă, confuz/ă sau chiar șocat/ă.

Urmează discuția cu părinții și ești îngrijorat de reacția lor? Părinții pot reacționa diferit decât te aștepți. Crezi că se vor înfuria? Cu toate acestea, ei vor încerca să te ajute. De asemenea, pot avea nevoie de timp să se liniștească ca mai apoi să aveți o discuție calmă. Oricum, cel mai important este vizita la medic pentru a te asigura că nu există niciun risc.

Dacă părinții tăi ar putea să devină violenți din cauza noutății, găsește momentul potrivit pentru această discuție. Poți alege să o faci în prezența cuiva de încredere care te poate proteja.

În unele cazuri, situațiile dificile îi apropie mai mult pe oameni. S-ar putea ca părinții să se implice mai mult și să primești susținerea necesară. Majoritatea adolescenților decid să păstreze sarcina. Câteva aspecte ale vieții vor fi în schimbare și respectiv vei fi nevoit să iei mai multe decizii importante în această perioadă. Apelează la profesioniști pentru a fi sigur/ă că iei deciziile cele mai potrivite.

*Acest material a fost elaborat în cadrul proiectului „Cultivarea participării adolescenților în activitățile de familie” cu suportul UNICEF Moldova. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UNICEF-Moldova.

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading...