Articole Siguranță la școală

Cum să faci o fată să te iubească cu adevărat?

Pentru a răspunde la întrebarea din titlu, adresată de mulți adolescenți, vom preciza din start faptul că pentru un băiat a simți că este iubit de o fată poate însemna cu totul altceva decât pentru o fată.

De regulă, băieții cred că a iubi înseamnă a face ceva pentru acea fată și, respectiv,  încearcă să apeleze la tot felul de gesturi de iubire (un cadou, o surpriză, să deschidă ușa la intrare, să-i spună glume care să o amuze etc.). În realitate lucrurile stau puțin altfel. Reține, nu putem fi obligați să iubim pe cineva, nu putem obliga pe cineva să ne iubească, deoarece obligația nu înseamnă iubire.

Și totuși, ce poți face ca o fată să te iubească cu adevărat?

Fă lucruri pentru ea!

Ai auzit probabil păreri de genul: „toate fetele vor X, Y, Z”, să știi că nu este adevărat. Reține, toate fetele sunt diferite! Legendele gen “toate fetele sunt la fel” sunt inventate de cei care nu au timp să facă cunoștință cu o fată și se grăbesc să se dea “mari și tari”.

Ca să cunoști o fată mai bine, fii atent la ea, observă ce o face să zâmbească, ce-i place să facă,  întreabă cum preferă să petreacă timpul și așa vei înțelege ce poți face anume pentru ea în așa fel ca să se simtă bine și să vrea să petreacă timp cu tine.

Fii sincer cu ea și cu tine!  

Când ceva te deranjează sau ești nemulțumit – vorbește-i despre ce simți și ce gândești. Nu e cazul să te prefaci ori să pari supărat pentru a o face să-ți pună întrebări. Este mult mai ușor să te simți iubit cu adevărat când omul pe care îl iubești este deschis și sincer cu tine. Iar dacă crezi că este periculos să fii sincer, atunci cere sfatul unui psiholog.

Vorbește-i despre tine!

Pentru ca cineva să te iubească și să te respecte în felul cum preferi, e bine să-i povestești despre lucrurile pe care le accepți și pe care nu. De exemplu, dacă ție nu-ți plac supărările și tăcerea fără motiv – spune-i despre asta, dacă consideri că e bine să vorbiți măcar odată în două zile – spune-i, nu îți place să fii atins pe păr – vorbește-i despre asta. Chiar dacă va cunoaște toate lucrurile plăcute și neplăcute ție, nu înseamnă că ea este obligată să le respecte, dar să știi că este mult mai ușor să iubești pe cineva când îi cunoști limitele și i le respecți.

Discutați supărările!

Chiar dacă ai greșit tu sau ea, e bine să povestiți unul altuia cum v-ați simțit și să vă răspundeți la întrebările: Ce să facem ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel? Ce să facem ca să schimbăm situația, să nu fie așa cum este acum?

Aplică aceste recomandări și observă ce se întâmplă în relația ta, iar dacă ai nevoie de suportul psihologului, nu ezita să ne scrii la info@12plus.md.

 

 

 

Exit mobile version