Articole Siguranță acasă

Despre lucrurile confidențiale

Woman hiding behind a shiny gold notebook

Cum te-ai simți dacă cineva ți-ar citi jurnalul tău intim? E ca și cum ar pătrunde neinvitat într-un spațiu pe care ți-l dorești doar al tău, nu-i așa?

E simplu, în relațiile interumane există limite de discreție care se cer a fi  repsectate și lucruri confidențiale care nu trebuiesc „accesate”, divulgate, distribuite.  Orcât de apropiat/ă ai fi cu partenerul tău, sunt lucruri care trebuie să rămână confidențiale, ca parola de la contul tău personal de Facebook, e-mail sau telefon.

Ține minte! Odată ce expediezi o poză sau un mesaj cuiva, nu mai ai puterea de decizie asupra lor în continuare. Celălalt s-ar putea să aleagă la un moment dat să le distribuie și altor persoane. Spune deschis ce nu îţi place într-o maniera acceptabilã.

Într-o relație sănătoasă fiecare respectă deciziile celuilalt, chiar dacă nu este întotdeauna de acord cu ele.

Ai grijă cu cine, ce și cum comunici, iar dacă ai ajuns într-o situație riscantă, o situație-problemă cere ajutorul cuiva de încredere. Orice situație-problemă are cel puțin trei soluții!

*Acest material a fost elaborat în cadrul proiectului „Cultivarea participării adolescenților în activitățile de familie” cu suportul UNICEF Moldova. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UNICEF-Moldova.

Exit mobile version