Istorii reale

Dragoș, 17 ani: Pe masă am găsit niște bani și un bileţel

Simţeam că îmi lipsește ceva. Zilele semănau una cu alta, nimic nu se schimba. Totul era plictisitor și simțeam un vid total. Părinții nu mă înțelegeau deloc… Dacă nu era cel mai bun prieten al meu, Mișu, aş fi înnebunit. Într-o zi pe Mișu l-a contactat un oarecare Robert. Robert i-a scris prin intermediul unui portal că văzuse acolo fotografiile și videoclipurile noastre, și că el este în căutare de fețe noi pentru a face nişte fotografii de publicitate şi crede că ne potrivim perfect. Ne-a propus un casting. Eram atât de șocaţi că cineva ne-a remarcat…

Pentru a putea participa la acest casting a trebuit să ne îmbunătăţim oarecum situația școlară și să obţinem acordul părinților, dar a meritat. Robert s-a dovedit a fi foarte cool; o mulțime de oameni interesanți treceau tot timpul pe la studio, atmosfera era minunată. Nu am avut succes cu castingul, au luat pe altcineva pentru publicitate. Dar, nu mai conta. Am întâlnit oameni extraordinari, această lume ne-a fascinat: fotografi, artiști, actori în aşteptarea unui rol. M-am simțit apreciat, important în mijlocul acestor oameni, eram unul de-al lor. Colegii mei de clasă au trecut pe planul doi.

La un moment dat am fost invitat la o petrecere. Acolo urma să fie o tipă pe nume Maia. Se spunea că avea legături și că e bine să fii prieten cu ea. Am vrut să o cunosc în cele din urmă. Mișu avea niște probleme cu părinții și, așa, am mers singur. Cu ai mei părinți a fost floare la ureche, le-am spus că voi dormi la un prieten şi atât. Nici-o întrebare în plus.

Nu am mai fost la astfel de petreceri, a fost tare bine… Și am ajuns să o cunosc pe Maia. Era mai în vârstă decât credeam, avea în jur de 30 de ani. Însă compania ei era tare diferită și toată lumea era acceptată, chiar și un mucos ca mine.

Când m-am trezit, Maia plecase deja. Pe masă am găsit niște bancnote cu un bileţel „Pentru tine”. Am crezut că greși-se ceva. Să facă ceva pentru mine sau să mă ajute e ok, dar bani..? M-am simțit ciudat. I-am scris un sms să-i spun că a uitat niște bani pe masă, la care ea mi-a răspuns că erau pentru mine și că nu este ultima noastră întâlnire… Am făcut ce a vrut. În schimb, aveam totul – petreceri, haine, gadget-uri, bani. Uneori, mă întâlneam cu prietenele Maiei, nici acestea nu se zgârceau la bani. Le-am spus părinților că am câștigat bani ca distribuitor de fluturaşi de publicitare. M-au crezut că o fac în orele de după școală și în week-end.

Am întâlnit o fată de vârsta mea și … m-am îndrăgostit de ea. Aveam în sfârșit o relație normală și nu să fac cuiva companie la prima chemare la telefon, plătit sau cumpărat cu daruri. I-am spus Maiei că s-a terminat și să nu-mi mai organizeze întâlniri. Ea… a înnebunit. Ţipa că ea e cea care pune punctul și nu eu, și că va publica fotografiile noastre, și îmi va distruge reputația, și că prietena mea va afla că am făcut prostituţie.

Leave feedback about this

  • Rating