Istorii reale

Mariana, 17 ani: Mi-a cerut să-i trimit o fotografie, însă nu una obișnuită

Un nou an școlar într-un loc nou. Ne-am mutat pentru că părinții și-au găsit locuri de muncă mai bune aici. A fost o schimbare mare pentru mine – oameni noi, școală nouă. Mi-am părăsit prietenii și toate aventurile pe care le-am trăit cu ei… Pe toți prietenii vechi îi aveam pe Facebook. Ore în șir stăteam de vorbă pe Facebook sau Skype, însă nu mai era ca înainte. În afară de Ana, cea mai bună prietenă, vorbeam ore în șir. Totodată mă măcina gândul la Gabi … iubitul meu. Era gelos și stresat înainte de a pleca eu. Eram încă împreună, însă… era din ce în ce mai dur cu mine, îmi făcea scene de gelozie. Mai târziu, își cerea scuze și îmi promitea că nu se va mai repeta. Relația noastră de la distanță era dificilă pentru noi…

Noii mei colegi de clasă erau ok. Îmi era teamă că nu mă vor accepta în rândurile lor. Însă, ei s-au dovedit a fi într-adevăr, foarte buni. M-am împrietenit repede cu toți și mă simțeam bine în compania lor.  În cel de-al doilea week-end de când eram în noua școală, cineva a decis să organizeze o petrecere. Nu știam ce să fac, deoarece am promis prietenilor mei vechi că voi veni să-i văd, tocmai era ziua de naștere a Anitei. Gabi aștepta să mă vadă, să petrecem timpul împreună.

Și, tocmai la această petrecere, toată lumea insista să vin. Am încercat să vorbesc cu Gabi despre aceasta, însă nu a vrut nici să mă asculte. Atunci am luat decizia să merg la petrecere.

A fost o petrecere veselă, absolut diferită. Parcă îi știam pe noii mei colegi de o viață. Și, aici l-am observat pe Vlad. Dansa foarte bine. Niciodată nu m-am distrat atât de bine! Am făcut fotografii și sigur au fost și din cei care au făcut comentarii neplăcute, cum chipurile „m-a înghițit” orașul mare și am uitat de vechii mei prieteni. Și Gabi… Gabi, pur și simplu, nu vroia să înțeleagă … Chiar dacă i-am explicat de zeci de ori. Am rupt-o cu el.

Viața școlară continua, lucruri noi în fiecare zi … Au trecut câteva săptămâni și aproape că totul s-a schimbat. Am ieșit de câteva ori cu Vlad, și … am devenit prieteni. Eram un cuplu. Totul era minunat, eram atât de fericită…

A venit vacanţa de Crăciun și Vlad a plecat cu familia la munte. Mi-a scris cât de mult îi lipsesc, că nu poate aștepta până la Anul Nou… Mi-a cerut să-i trimit o fotografie, însă … nu una obișnuită. Dorea una sexy. Mi-a trimis și el una. Nu știam ce să fac, îmi era teamă că dacă îi trimit poza pe care o vrea, va crede că sunt alt gen de fată. Nu știam ce să fac. I-am cerut sfatul prietenei mele Ana. Ea mi-a spus să i-o trimit. Lui Vlad i-a plăcut fotografia. Am discutat foarte mult, eram extrem de fericită și nu aveam nici o frică.

Când m-am trezit dimineața, am rămas șocată. Am văzut că cineva a postat fotografia mea în cronologia clasei mele. Fotografia pe care i-am trimis-o lui Vlad. Primele comentarii erau groaznice: ”ușuratico”, ”târfă”. Și aceştia erau colegii mei de școală. Nu puteam să cred. Cum Vlad a putut face una ca asta?  L-am tot sunat și i-am scris, dar nu mi-a răspuns.

Cineva mi-a spus să nu las lucrurile așa cum sunt, dar să mă răzbun. Și am făcut­-o … am postat fotografia lui. Toți din internet s-au năpustit asupra lui. Comentarii de tot felul, au scris de toate. Apoi, m-a sunat pe Skype Ana, întrebându-mă ce se întâmplă. I-am povestit că Vlad a postat fotografia mea. Ana a rămas uimită. În cele din urmă mi-a spus că a făcut-o fostul meu iubit – Gabi. El i-a luat mobilul și acolo a găsit fotografia mea pe care o trimisesem Anei. A postat fotografia pe net. Nu îmi venea să cred.

Pe urmă, când am vorbit cu Vlad, mi-a spus că l-am dezamăgit. Am simțit că nu mai am aer. Am șters toate fotografiile pe care le-am putut găsi, dar ele continuau să apară. Lumea a făcut ce a vrut cu ele, le-a prelucrat în Photoshop, au adăugat mesaje urâte… Am închis telefonul și calculatorul. Am vrut să dispar.

Leave feedback about this

  • Rating