Articole Siguranță acasă

5 indicii ale unei prietenii sănătoase

La început orice relație pare a fi perfecă, iar viața roz. Ai putea verifica dacă  ai parte de o relație adevărată și sănătoasă utilizând indiciile de mai jos.

Deci, o relație sănătoasă și frumoasă înseamnă:

Respect reciproc – atunci când el/ea îți înțelege valorile, le respectă și nu încearcă să le schimbe după propriile preferințe.

Încredere – E firesc ca într-o relație să existe uneori moment de gelozie. Dar felul în care o persoană reacționează la gelozie spune multe despre încrederea pe care o are în sine și în tine.

Sinceritate – Dacă el/ea ne spune că merge acasă, apoi îl/o vedem la film cu gașca, sigur  nu putem vorbi despre sinceritate în acest caz.

Sprijin – Într-un moment dificil, rolul unui prieten este să te susțină. La rândul tău poți oferi, sprijin când e nevoie de tine.

Comunicare  – Spuneți de fiecare dată când vă deranjează ceva și încearcați să găsiți o soluție. Nu așteptați până apare tensiunea în relație pentru a începe o discuție.

Acestea sunt câteva indicii despre valorile unei relații sănătoase. Dacă mai ai întrebări sau vrei precizări, adresează-te  psihologilor 12plus.

Leave feedback about this

  • Rating