Noutăți

Studia – un centru prietenos pentru copiii și adolescenți refugiați din Ucraina 

Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC/NCCAP) a deschis, în 2023, ușile unui centru prietenos pentru copiii și adolescenții refugiați, cu scopul de a oferi beneficiarilor o platformă de dezvoltare, creștere personală și comunicare.  

Copiii și adolescenții refugiați, din regiunea de nord a țării, au făcut cunoștință cu programul 12plus, au aflat că pot primi asistență psihologică prin intermediul chat-ului online pe platforma www.12plus.md și pot comunica deschis despre situațiile care îi îngrijorează. 

Aici, specialiștii din cadrul centrului desfășoară activități educaționale, recreative și psihosociale și oferă copiilor și adolescenților suport la rezolvarea temelor pentru acasă.  

Tot în cadrul centrului, copii refugiați au posibilitatea să participe la lecțiile petrecute online, încăperea fiind dotată cu calculatoare, televizor și proiector. Iar pe lângă activitățile de asistență și dezvoltare, beneficiarii pot solicita și consiliere individuală cu psihologul.  

Centrul prietnos STUDIA se află în mun. Bălți și așteaptă toți copiii și adolescenții refugiați de luni până vineri de la ora 09:00 până la 18:00.  

Leave feedback about this

  • Rating