Articole Siguranță online

Cum alegi imaginea de profil?

Alegerea unei imagini de profil nu este, pe de o parte, un lucru foarte complicat.

Pe de altă parte, este vorba și ce vede persoana din partea cealaltă de monitor și ce impresie își poate face despre tine. Poza de profil e primul lucru la care atragem atenția când vrem să cercetăm profilul cuiva sau să pornim o discuție. Ce ascunde poza în sine? Și de ce este important să-ți faci alegerea cu responsabilitate?

Poza ta de profil sau avatarul, cum i se mai spune, poate povesti foarte multe despre tine ca personalitate și, totodată, poate provoca interesul multor persoane cu care, poate, nu tocmai ai vrea să intri în discuții.

Deci, ce spune avatarul despre proprietarul profilului? Dacă avatarul tău este o fotografie reală, atunci mesajul tău este: „Sunt deschis spre comunicare„. Dar fii atent în alegere, pentru că persoanele cu spiritul ridicat de observație ar putea ușor identifica unde te afli, cercetând priveliștea de peste fereastra din poză sau analizând designul de pe fundalul interiorului în care te afli.  Tot acest lucru le-ar putea spune indivizilor curioși și despre veniturile tale sau a familiei tale dacă expui în fotografie obiecte luxoase, bijuterii și alte lucruri de preț.

Dacă avatarul tău reprezintă o fotografie sau o imagine a unui animal, oamenii vor trage concluzii despre tine în baza calităților atribuite animalului. De exemplu, un șarpe este inteligent, o vulpe este vicleană și un lemur este leneș.

Luxul din avatarul tău (mașina ta, ceasul scump, machiajul sofisticat și așa mai departe) le spune celorlalți că atributele exterioare sunt cele care contează în relațiile cu oamenii. Iar avatarele înfricoșătoare sau răutăcioase îi pot respinge de la tine.

Cine și cum este atras de avataruri? Un avatar vorbește despre personalitatea ta, despre temerile și dorințele tale, despre punctele forte și cele slabe, despre visele și nevoile tale. Iar printre cei care îți vizitează profilul, pot exista atât prieteni, cât și „vânători”, care vor intenționa să te folosească în scopuri proprii. Dacă ți-ai pus ca poză de profil imaginea unui copil mic, a unei pisicuțe sau a unui cățeluș drăgălaș, riști să fii privită ca o persoană plină de frustrări lăuntrice, cum ar fi că te simți „un pui” care are nevoie de dragoste și atenție. Și oricine ți-ar acorda această atenție ar putea deveni cel mai bun prieten al tău.

Dacă pe poza de profil al unei domnișoare aceasta apare cu un decolteu adânc sau dacă domnișoara își pune în evidență părțile frumoase a corpului său (buzele, picioarele, fesele, etc.), ea neapărat va atrage atenția persoanelor aflate în căutarea partenerilor sexuali online. Dacă nu ai nici un fel de poză de profil adică dacă avatarul tău ne reprezintă nimic, riști să pari o persoană retrasă, dar totuși ai nevoie de atenție, ești dependent de joc, dar vrei să te simți în siguranță. Știind toate acestea, persoanele lipsite de scrupule vor încerca să câștige încrederea ta pentru ca ulterior să te folosească în scopuri rău intenționate.

Așadar, nu uita că oricât de mult nu ți-ai dori ca lumea să te prețuiască pentru personalitatea ta, avatarul tău, sau, poza de profil, este primul contact cu persoanele interesate, ceea ce le lasă o primă impresie despre tine și le influențează în mod direct intenția de a comunica.

Leave feedback about this

  • Rating