Articole Siguranță la școală

Cum pot atrage atenția unei fete?

Probabil ai auzit sau chiar ai văzut cum unii băieți fac chestii exagerate ca să atragă atenția asupra sa: șuieră, trimit mesaje directe, strigă din spate sau fac complimente gen: „Wow, ce rochiță!”.

Acestea sunt încercări disperate de a arăta cât de frică le este de o fată și că, de fapt, nu ar dori să o cunoască, ci mai degrabă, vor să o atingă, în special, în fața altor băieți.

Ca să atragi atenția unei fete asupra ta mai întâi trebuie să înțelegi cum funcționează atenția unui om și să îți dai seama de ce ai nevoie de atenția cuiva.

Hai să aflăm, de ce ai nevoie de atenția unei fete?

Varianta 1: Îți place de ea și ai vrea să fiți împreună (în relație);  

Varianta 2: Îți place de ea și vrei să vezi dacă este interesată de tine;

În ambele situații, e bine să știi că nu poți obliga pe cineva să te placă, poți să îți exprimi sentimentele, iar dacă persoana va dori, îți va răspunde.

Acum că ai înțeles de ce ai nevoie de atenția unei fete, îți propunem câteva sugestii care ar putea să te avantajeze când îți dorești să faci o impresie pozitivă asupra unei fete:

  1. Fii diferit! Pentru a atrage atenția, ține minte că atenția funcționează după principiul: sunt atent la ceea ce se deosebește, este interesant sau este neașteptat. Însă ca să atragi atenție pozitivă este important ca gesturile față de fată să nu o oblige la nimic: salut-o de parcă vă cunoașteți de mult timp, apropie-te de ea și întreab-o ce face, privește-o timp de câteva secunde și spune ceva plăcut despre felul cum arată și nu continua conversația.
  2. Interesează-te despre ea de la prietenele ei. Atunci când nu ești pregătit să vorbești direct sau poate vrei să eviți reacțiile de respingere, întrebă prietenele ei ceva despre ea: unde este, cum o cheamă (chiar dacă știi). Chiar dacă pare un gest de neîncredere, atunci când te interesezi de prietene, acestea cu siguranță îi vor transmite și respectiv asta îi va crește curiozitatea și interesul. La fel poți scrie și mesaje online prietenilor, dar ai grijă, respectă eticheta de comportament online.
  3. Poartă discuții sincere și nu te eschiva să îi răspunzi direct la întrebări. Dacă te întreabă de ce te-ai interesat de ea, poți răspunde: Voiam să te cunosc, dar nu știam cum vei reacționa, sau voiam să știu cum te cheamă înainte să-ți vorbesc, sau dacă te întrebă un lucru incomod spune – nu vreau să vorbesc despre asta acum, nu-s pregătit – scuze. Orice răspuns sincer te va deosebi de majoritatea băieților care au răspunsuri pregătite în care știu totul, se pricep la toate, sau și mai rău – spun minciuni pentru a impresiona.
  4. Atrage atenția la detaliile despre tine. De multe ori băieții nu pun mare preț pe parfum, cum își aleg hainele sau la poza de profil pe rețelele sociale. Încearcă să experimentezi cu felul în care îți alegi parfumul, coafura sau ochelarii. Cumpără-ți un accesoriu nou și poartă-l când știi că te vezi cu ea, sau poate ești sigur că veți sta de vorbă. Este absolut firesc să te preocupe felul cum arăți și ce impresie faci.

Puse în aplicare, aceste sugestii nu garantează reacția dorită de tine, dar te vor ajuta să apari în vizorul fetei. După ce atenția va fi obținută, poți trece la următoarea etapă,  să îi arăți că te interesează anume ea!

Dacă ai nevoie de suportul psihologului, nu ezita să ne scrii la info@12plus.md.

Răspuns oferit de Sergiu Toma, psiholog 12PLUS.

Leave feedback about this

  • Rating