Vlog

Modalități de eliberare a tensiunii psihologice

Cum vă ajutați corpul să se elibereze de tensiunea psihologică resimțită? Există modalități imediate, atunci când simțiți nevoia de a face ceva aici și acum. Și există metode preventive sau de avertizare, pentru a vă pregăti corpul, și pe dumneavoastră în general, să răspundeți adecvat la efectele lumii care vă înconjoară, sau, cel puțin să opună rezistență internă, la această expunere, care, trebuie să recunoaștem, nu este de multe ori foarte plăcută.

Așadar, modalitățile imediate. Un lucru esențial pe care îl puteți aplica în orice situație, oriunde v-ați afla, sunt exercițiile de respirație sau exerciții respiratorii. De exemplu, unul dintre aceste exerciții, pe care îl puteți încerca chiar acum, împreună cu mine, este să inspirați pe nas și să numărați 1,2,3,4, adică până la 4, și să expirați pe gură și să numărați până la 8. Puteți exersa de 2 – 3 ori, ba chiar și de 4 și 5 ori dacă este necesar. Inspirați și expirați încet, numărați în ritmul în care v-am arătat eu sau poate și mai lent un pic. Făcând acest exercițiu, îi permiteți corpului dumneavoastră să devină mai stabil, mai echilibrat, în ritmul în care numărați, și respectiv îl ajutați să reducă tensiunea internă existentă.

O altă modalitate imediată pe care o puteți folosi aici și acum, sunt activitățile fizice, bineînțeles raportate la spațiul în care vă aflați. De exemplu, acestea ar putea fi niște așezări sau flotări. Dar cel mai important lucru de reținut este că starea de relaxare se obține întotdeauna în sens contrapus: adică, încordare-relaxare, încordare-relaxare. Astfel, prin încordarea și relaxarea mușchilor din brațe, picioare, umeri, puteți ajunge treptat, prin repetări, la un anumit nivel sau la nivelul necesar de relaxare interioară.

Acestea sunt tehnicile de reacționare imediată. Le puteți folosi pe ele sau să alegeți alte tehnici, cum ar fi un întreg ciclu de exerciții de relaxare sau meditații, cu scopul de a vă face corpul rezistent sau să-l învățați să se opună factorilor externi, adesea neplăcuți, pentru a vă elibera de tensiune.

Așadar, am vorbit despre cum puteți identifica semnele corpului dumneavoastră, acele semne care vă dau de înțeles că nu vă aflați într-o stare de siguranță și cum vă puteți ajuta corpul să se elibereze de tensiunea interioară. În videoclipul următor vom vorbi despre cum să vă gestionați emoțiile și cum să vă recunoașteți stările emoționale. Și, respectiv, cum să vă exprimați emoțiile corect.

Leave feedback about this

  • Rating