Noutăți

Părinți atenți – un nou spot social lansat de CNPAC de Ziua Copilului

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii lansează spotul social “Părinți atenți”.

Mesajul spotului social vizează atât părinții cât și adolescenții și are drept scop sensibilizarea acestora cu privire la riscurile comunicării online, sexting și relația părinți-copii la vârsta adolescenței.

Spotul este parte a Campaniei “Adolescență în siguranță”, adresată tinerilor cu vârsta 12+, care și-a propus informarea tinerilor, părinților despre riscurile  abuzului sexual şi a exploatării sexual-comerciale, precum și dezvoltarea competențelor tinerilor pentru prevenirea acestui fenomen.

Menționăm că doar în ultimii ani, numărul de infracțiuni referite, comise împotriva copiilor, a crescut considerabil.  Dacă în 2010, Ministerul Afacerilor Interne a înregistrat un număr de 653 de infracțiuni împotriva copiilor, în  2017 numărul infracțiunilor împotriva copiilor a crescut, fiind înregistrate 1401 cazuri. Din numărul total de cazuri 373 au fost de abuz sexual asupra copiilor, 40 – pornografie infantilă, iar 56 cazuri – trafic de copii, comparativ cu 27 cazuri înregistrate în anul 2016.

 

 

 

 

Leave feedback about this

  • Rating