Articole Siguranță la școală

Ai fost respins/ă într-o relație? Află cei 6 pași pentru a depăși situația

Despărţirile întotdeauna sunt dureroase, fie că relația a durat o lună sau un an. E adevărat, va trece ceva timp până te vei simţi din nou bine, dar aplicând cei 6 pași, îţi vei reveni și vei depăși situația mai ușor.

  1. Ai nevoie de timp pentru … suferinţă

Da, e firesc să nu te simţi bine o perioadă de timp, după ce ai primit o respingere. Analizează situaţia şi  încearcă să înţelegi de ce s-a întâmplat acest lucru. Nu uita că oamenii au viziuni diferite asupra realităţii, iar despărțirea ar fi putut interveni nu pentru că ai făcut tu ceva greşit, ci poate fi şi din cauza punctelor de vedere diferite.

  1. Scrie despre experiența trăită

O modalitate de a te calma şi a înţelege mai bine ce și de ce s-a întâmplat este să scrii despre  experienţa trăită. Te va ajuta să te aduni şi să îţi organizezi gândurile, iar notițele făcute le poţi păstra sau le poţi distruge, după cum doreşti.

  1. Vorbeşte cu cineva de încredere

Vorbește cu cineva în care ai încredere, un prieten/ă, părinţi, fraţi, surori, psiholog despre ceea ce s-a întâmplat. Cel mai probabil şi ei au avut experiențe asemănătoare, îţi vor putea oferi un sfat sau îți vor povesti istoria lor și cum au reușit să depășească acel moment dificil.

  1. Nu te izola

E greu să treci printr-o despărțire, iar primul lucru pe care vrei să îl faci este să te izolezi de prieteni şi viaţa socială. E firească reacția, dar e important să revii la normal. După ce ţi-ai rezervat acel timp pentru suferinţă, mergi mai departe şi reia viaţa cât mai firesc cu putinţă. Nu va fi prea ușor, dar e nevoie să ieşi la plimbare, la distracţie şi să nu eviți compania celor din jur.

  1. Invaţă din experienţă şi evoluează

O respingere poate însemna progres pentru tine, o experienţă din care ai de învăţat. În viitor vei şti cum să reacţionezi şi ce să faci ca lucrurile să meargă mai bine. Atâta timp cât foloseşti acest lucru în favoarea ta, înseamnă că ai câştigat, chiar dacă efectele le vei simți în timp.

  1. Încearcă din nou

La cât sunt de dureroase respingerile, e firesc să nu mai vrei să treci prin aşa ceva. Inevitabil, în viaţă, ne lovim de astfel de lucruri, ele se pot întâmpla între prieteni, la şcoală, în viața de zi cu zi. Ţine capul sus şi treci peste aceste momente dificile cu răbdare. Vei descoperi că te-au schimbat, că ai devenit o persoană mai înțeleaptă și, de ce nu, poate chiar mai atractivă!

 

Leave feedback about this

  • Rating